Apa Maksud Teknik IT Hibrid (Hybrid) / Awan Hibrid? | Definisi

Seiring dengan perkembangan teknologi, kemajuan beberapa sektor, terutamanya dalam bidang perkhidmatan cloud.

Banyak syarikat sudah menggunakan perkhidmatan ini sebagai medium storan, kerana ia dianggap lebih berkesan dan cekap.

Buat masa ini, perkhidmatan yang digunakan secara meluas adalah teknologi hibrid atau perkhidmatan IT hibrid, kerana ia dapat memenuhi keperluan.

Nah, dalam artikel ini kita akan membincangkan tentang IT hibrid dengan lebih banyak lagi. Mari kita bercakap mengenainya!.


Apa Maksud Teknik IT Hibrid?

apa maksud teknik it hibrid

Definisi IT hibrid atau cloud hibrid adalah teknik yang digunakan oleh syarikat-syarikat dengan berasaskan dalaman dan cloud yang boleh menyelesaikan sumber IT perusahaan.

Atau ringkasnya, IT hibrid adalah proses memindahkan beban dan aplikasi di cloud yang boleh memantau peranti di premis secara langsung.

Dalam teknik hibrid ini, ia membolehkan syarikat menyewa sumber IT yang diperlukan dari penyedia perkhidmatan cloud awam dan swasta.

Pendekatan IT hibrid mengukuhkan lagi perusahaan untuk menyediakan sumber IT dari cloud.

Di mana mereka akan mendapat keberkesanan, fleksibiliti oleh vendor cloud, dan masih mempunyai kawalan penuh ke atas sumber tertentu.


CariTekno Menerangkan Teknik IT Hibrid

caritekni menerangkan it hybrid

Kejuruteraan hibrid adalah teknik yang sangat pesat berkembang, terutamanya dalam perniagaan kecil dan sederhana.

Teknik hybrid ini digunakan dalam menjalankan perolehan sumber IT dan penyumberan luar secara berkesan untuk mengurangkan kos modal, kos operasi, dan kos pengurusan yang digunakan untuk mengendalikan infrastruktur dalaman.

IT hibrid juga boleh dikatakan penggabungan dua teknologi ke dalam satu, dalam peringkat aplikasi cloud swasta dan awam.

Ia sesuai untuk syarikat yang terlibat dengan pelbagai keperluan, kerana ia membolehkan integrasi data mudah. Oleh itu, IT hibrid sesuai untuk syarikat yang mempunyai fungsi yang pelbagai.

Penghujung Perkataan

Oleh itu, terdapat sedikit perbincangan tentang IT hibrid. Semoga artikel ini dapat berguna dan dapat menambahkan pandangan Anda.

Jika terdapat sebarang kritikan, cadangan atau soalan sila serahkan dalam ruangan komen. Terima kasih.