Cara Tukar Bahasa Maybank2u

Pada zaman moden, anda tidak lagi keliru apabila membuat transaksi dalam talian secara praktikal, satu penyelesaian adalah membayar pinjaman, menyemak baki, menyemak sejarah, membayar bil, dan lain-lain.

Hanya dengan aplikasi perbankan di telefon pintar, pengguna sudah dapat mengetahui maklumat keseimbangan dan membuat transaksi.

Maybank2u adalah salah satu perkhidmatan perbankan yang digunakan secara meluas oleh ramai orang.

Maybank2u membantu ramai orang untuk memudahkan transaksi dalam talian, hanya dengan pengguna telefon pintar sudah dapat menikmati banyak ciri seperti transaksi kewangan dalam talian.

Bagi bakal pengguna yang ingin menggunakan perkhidmatan ini, bakal pengguna mesti mempunyai akaun Maybank dan mendaftar.

Jika anda dikekang oleh bahasa, kini Maybank2u mempunyai ciri untuk menukar bahasa dari bahasa Inggeris ke bahasa Malaysia.

Kali ini kita akan bincang bagaimana nak tukar bahasa Maybank2u, jadi lihatlah perbincangan di artikel ni sehingga selesai.

Cara Tukar Bahasa Maybank2u

cara tukar bahasa maybank2u

Kini Maybank2u mempunyai ciri yang sangat berguna, terutamanya bagi pengguna yang tidak biasa dengan bahasa Inggeris, iaitu ciri terjemahan dari bahasa Inggeris ke bahasa Melayu atau bahasa Malaysia.

Maka bagaimana untuk menukar bahasa Maybank2u? Berikut adalah langkah-langkah bagaimana untuk menukar bahasa di Maybank2u :

  • Layari laman web rasmi Maybank2u, iaitu https://www.maybank2u.com.my.
layari laman web rasmi maybank2u, iaitu https://www.maybank2u.com.my
  • Di halaman utama, klik Back to the classic Maybank2u yang berwarna kuning.
back to the classic maybank2u
  • Di bahagian atas sebelah kanan ada pilihan bahasa, pilih Bahasa Malaysia.

Kemudian pengguna boleh log masuk dan membuat transaksi, mencari maklumat baki, dan sebagainya.